Na tento měsíc Sendviče, tousty, svačiny Slaná jídla Večeře Vše Zelenina

Cuketové vafle

V sezóně cuket nesmí chybět na stole. Příprava je jednoduchá. Nejraději je připravuji hned po ránu ke snídani v kombinaci s další zeleninou a zastřeným vejcem.
Suroviny:
  • 1 menší cuketa
  • 100 g strouhaného sýra mozzarella
  • 20 g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř, sušený česnek, oregáno
  • 2 vejce
  • 1/2 h podmáslí (125 ml)
  • 1 h hladké mouky (130 g)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

Postup:
  1. Cuketu oloupu a nastrouhám nahrubo. Poté nechám pár minut odstát a sliji přebytečnou vodu.
  2. K cuketě přistrouhám oba sýry, přidám podmáslí, vejce a koření. Nakonec přimíchám mouku s práškem do pečiva.
  3. Rozehřeji vaflovač, který potřu máslem a opékám vafle.
  4. Na vafli položím zastřené vejce a přeliji balsamico octem. Zároveň přidám zeleninu podle chuti a další…

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...