Poprvé je ochutnal syn u mojí tety v Polsku, a protože snědl celý talíř, dala mi teta suroviny na jejich výrobu sebou. Já na ni koukala s údivem, protože to byly celkem 2 suroviny. Oplatky a karamelové salko. Od té doby jsem si je trochu upravila a vždy stějně žasnu, jak mizí z talíře.
Suroviny:
- 3 ks hranaté dortové oplatky
- 1 plechovka karamalového salka
- 100 g karamelové ganache
- drcené Lotus sušenky
Postup:
- Otevřu plechovku karamelového salka a přeliji do misky.
- Postupně natřu na první oplatku, na to dám další oplatku, znova natřu a navrch dám třetí oplatku.
- Takto připravené oplatky zatížím a nechám ztuhnout v lednici.
- Mezitím si připravím karamelovou ganache, kterou naliji na povrch oplatky a zasypu sušenkami Lotus.
- Po rozležení v lednici nahrájím na čtverečky.