Vše

Tyčinky plné oříšků

Naše rodina čím dál víc vyhledává sladkosti s co nejmenším obsahem cukru, ale s výraznou chutí. A mohu říci, že tyto tyčinky mezi ně patří. Pro svého staršího syna je namočím do jeho milované karamelové čokolády.
Suroviny:
  • 200 g jemných ovesných vloček
  • 40 g neloupaných mandlí
  • 40 g loupaných plátků mandlí
  • 40 g loupaných lískových ořechů
  • 40 g pistácií
  • 60 g medu
  • 60 g datlového sirupu
  • 100 g ořechové pasty (pistáciové, lískové, mandlové…)
  • 100 g vody
  • sůl
Postup:
  1. Ořechy nasekám a přidám do mísy k ovesným vločkám.
  2. V rendlíku na sporáku zahřeji med, datlový sirup, ořechovou pastou a vodu. Pomalu míchám, dokud se vše nepropojí. Vypnu a přidám špetku soli.
  3. Poté naleji k suchým surovinám do mísy a promíchám.
  4. Tuto lepivou směs natlačím do silikonové formy nebo do pekáčku vyloženým pečícím papírem. Nechám alespoň půl hodiny odpočinout.
  5. Rozpálím troubu na 180°C a peču cca 20-30 minut do zlatohněda.
  6. Vychladlé vyloupnu z formy (nebo nakrájím) a připravím si čokoládovou polevu.
  7. Karamelovou čokoládu rozpustím ve vodní lázni a vmíchám kakaové máslo. Tyčinky namáčím z jedné strany do polevy a nechám zatuhnout na mřížce.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...