Co rychle k večeři, když mám v lednici 2 kuřecí prsa a ve špajzu rýži. Prostě uvařím stir-fry s kuřecím masem, vylepšené hoisin omáčkou. Abych pravdu řekla, vím už dopředu, že to nemůže dopadnou špatně.
Suroviny:
- 2 kuřecí prsa bez kosti
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- sůl, pepř
- 1 lžíce rostlinného oleje (řepkový)
- 1 lžička kari pasty (žluté)
- 1/2 lžičky chilli pasty
- 200 g rýže
- jarní cibulka
Na omáčku:
- 1/4 h sojové omáčky ( 60 ml)
- 1/3 h vody (80 ml)
- 2 lžíce hoisin omáčky
- 1 lžička rýžového octa
- 1/2 lžičky sezamového oleje
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička cukru krupice
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 1 nastrouhaný stroužek česneku
Nádobí:
- pánev wok nebo litinová pánev
Postup:
- Všechny suroviny na omáčku dám do misky a dobře promíchám.
- Kuřecí maso nakrájím na tenké proužky, osolím, opepřím a popráším kukuřičným škrobem.
- Rozehřeji si pánev, vliji lžíci oleje, přidám kari pastu s chilli pastou a rychle promíchám. Poté do pánve přidám připravené kuřecí maso a opeču dozlatova. Asi po 3 minutách zaleji maso omáčkou a míchám, dokud nebude omáčka přiměřeně hustá.
- Podávám s rýží a posypané jarní cibulkou.