Slaná jídla Vše

Pečené parmazánové brambory

Rychlá a chutná příloha k maso nebo chuťovka jen tak. Nejsem zrovna velkým milovníkem vařených brambor, a tak u nás doma se podávají brambory převážně pečené. Máme několik oblíbených způsobů přípravy pečených brambor a tento je jeden z nich.
Suroviny:
  • 6 brambor ve slupce nakrájené na plátky o tlouštce 0,5 cm
  • 3 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku nastrouhaný najemno
  • sůl, pepř, uzená paprika
  • 3 lžíce nastrouhaného sýra parmazán
Postup:
  1. Troubu si rozpálím na 220 °C a připravím si plech s pečícím papírem.
  2. Na sporáku si rozpustím v kastrůlku máslo. Odstavím a vmíchám česnek.
  3. Nakrájené brambory přendám do mísy , kde je ochutím solí, pepřem i uzenou paprikou. Zaleji česnekovým máslem a posypu parmazánem (1 lžíci si nechám na později). Vše pořádně promíchám, aby byly všechny brambory touto směsí dokonale obalené.
  4. Brambory vysypu na plech a rozprostřu po celé ploše. Ještě na plechu posypu trochou parmazánu a dám péct.
  5. Peču 20 minut při 220°C, dokud nezezlátnou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář