Rychlá a chutná příloha k maso nebo chuťovka jen tak. Nejsem zrovna velkým milovníkem vařených brambor, a tak u nás doma se podávají brambory převážně pečené. Máme několik oblíbených způsobů přípravy pečených brambor a tento je jeden z nich.
Suroviny:
- 6 brambor ve slupce nakrájené na plátky o tlouštce 0,5 cm
- 3 lžíce másla
- 1 stroužek česneku nastrouhaný najemno
- sůl, pepř, uzená paprika
- 3 lžíce nastrouhaného sýra parmazán
Postup:
- Troubu si rozpálím na 220 °C a připravím si plech s pečícím papírem.
- Na sporáku si rozpustím v kastrůlku máslo. Odstavím a vmíchám česnek.
- Nakrájené brambory přendám do mísy , kde je ochutím solí, pepřem i uzenou paprikou. Zaleji česnekovým máslem a posypu parmazánem (1 lžíci si nechám na později). Vše pořádně promíchám, aby byly všechny brambory touto směsí dokonale obalené.
- Brambory vysypu na plech a rozprostřu po celé ploše. Ještě na plechu posypu trochou parmazánu a dám péct.
- Peču 20 minut při 220°C, dokud nezezlátnou.