Nejvíce času při přípravě tohoto pokrmu mi zabere krájení a pak už jde všechno rychle. Zároveň ho milují moji kluci. Od té doby, co můj starší syn objevil čínskou restauraci a v ní smažené nudle s kuřecím masem, snažím se docílit stejné chuti. Už jsem vyzkoušela nespočet druhů nudlí a nespočet kombinací omáček. Sice to pořád není ideální, ale z pánve to zmizí hned. Vlastně je toho vždy málo.
Suroviny:
- 200 g vaječných nudlí
- 1 lžíce řepkového oleje
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžíce nadrobno nakrájeného zázvoru
- 1 lžíce nadrobno nakrájeného česneku
- 1 lžíce miso pasty
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1/4 h vody (60ml)
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- sůl, pepř
- 1 menší mrkev nakrájená na nudličky
- 1 jarní cibukla nakrájena na kolečka
Postup:
- Jako první uvařím nudle podle návodu a dám stranou. Kuřecí maso nakrájím na tenké proužky, osolím a opeřím. V misce smíchám sojovou , rybí omáčku , sezamový olej a kukuřičný škrob.
- Na velkém plameni rozpálím pánev wok s lžíci oleje. Dám do pánve kuřecí maso a zprudka orestuji z obou stran dohněda. Vyndám maso z pánve na talíř a snížím plamen.
- Do pánve dám miso pastu, česnek, zázvor a restuji několik vteřin. Do pánve vrátím maso i nudle a přileji sojovou omáčku. Důkladně vše promíchám, aby se nudle a maso obalily v omáčce.
- Vypnu plamen a v ten moment přimíchám mrkev. Jarní cibulkou posypu nudle až na talíři.